IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FCA ще представи три нови SUV модела с марка Alfa Romeo, Fiat и Maserati

Maserati ще използва концепцията на Stelvio за Grecale, което ще даде по-евтина алтернатива на Levante

16:26 | 08.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Natan Dvir/Bloomberg</em></p>

Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

Автомобилният концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще пусне в продажба през тази година три нови SUV модела с марки Fiat, Alfa Romeo и Maserati, тъй като производителят цели да се разшири в сегмента, съобщава Automotive News. 

Alfa Romeo ще добави към портфолиото си компактния SUV Tonale, разположен по размер в гамата под средния Stelvio. Maserati ще използва концепцията на Stelvio за Grecale, което ще даде по-евтина алтернатива на Levante. Fiat ще създаде конвертируема версия на малкия SUV 500X, единственият представител на марката в сегмента.

500X Cabrio беше представен пред доставчиците в края на миналия месец от шефа на FCA за Европа Пиетро Горлие. Говорител на компанията потвърди в четвъртък (7 януари) новия модел пред Automotive News Europe

Кабриолетът на Fiat 500X ще се конкурира с единствения друг кабриолет в Европа в сегмента - Volkswagen T-Roc Cabriolet. Той излезе на пазара през миналата година.

Очаква се Fiat 500X Cabrio да притежава само няколко модификации спрямо базовия модел с четири врати заради минимизирането на разходите. Според източници купето и вратите ще останат непроменени, като покривът и задната страна ще бъдат заменени от сгъваем мек покрив със стъклено задно стъкло.

Цената на стандартния 500X в Италия започва от 21 000 евро.

fiat fiat

Fiat 500X. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

В Германия цената на VW T-Roc Cabriolet започва от 27 545 евро (почти с 3 хил. евро повече от стандартния T-Roc със същото ниво на оборудване), като е оборудван с напълно сгъваем покрив.

500X Cabrio ще бъде сглобяван във фабриката на FCA в Мелфи, южна Италия, заедно с версията с пет врати. Заводът също така изгражда Jeep Renegade и Compass.

По данни на Fiat през тази година компанията ще пусне в продажба и мека хибридна версия на 500X.

Групата също потвърди, че производството на Alfa Romeo Tonale ще започне в завода в Помиляно в Южна Италия през втората половина на годината. Tonale е базиран на модифицирана версия на платформата на Jeep Compass. Автомобилът беше показан в концептуална форма на автомобилното изложение в Женева през 2019 г.

тонале тонале

Alfa Romeo Tonale. Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Alfa е готова да добави трети SUV модел в края на 2022 г., когато стартира общото производство на CMP платформата на PSA Group в завода в Тихи, Полша. Според италианските медии моделът ще носи името Brennero, което, подобно на Stelvio и Tonale, е название на италиански планински проход.

От Fiat посочват, че производството на Maserati Grecale ще започне в началото на ноември в завода в Касино, Централна Италия. Кросовърът ще бъде базиран на платформата Giorgio, която е в основата на седана Alfa Romeo Giulia и на SUV модела Stelvio. Тези два модела сглобявани в Касино.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още