IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari представи кабрио версията на хибридa SF90 Stradale

SF90 Spider е снабден с 8-цилиндров двигател с мощност от 780 конски сили плюс два електромотора, които добавят още 220 конски сили

21:30 | 12.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Италианският производител на спортни автомобили Ferrari представи модела SF90 Spider, кабрио версията на своя хибрид SF90 Stradale, който е част от стремежа на компанията да увеличи с 60% дела на хибридните технологии от своите продажби до 2022 г.

Новият автомобил ще разполага със същите спецификации като 4WD SF90 Stradale, пуснат в продажба миналата година. SF90 Spider е снабден с 8-цилиндров двигател с вътрешно горене с мощност от 780 конски сили, към който са добавени два електрически мотора. Те добавят още 220 конски сили, съобщава Ройтерс. 

Със сто килограма по-тежък, Spider ще струва 473 000 евро в Италия, надминавайки в това отношение цената на Stradale от 430 000 евро при горната част на ценовия диапазон на Ferrari за серийни автомобили.

Първите доставки в Европа се очаква да започнат през второто тримесечие на следващата година.

„Смятаме, че SF90 е нашият супер автомобил“, споделя главният търговски и маркетингов директор Енрико Галиера по време на онлайн презентация. „В момента нямаме конкуренти на пазара“, добавя той. По думите му SF90 също ще привлече и феновете на мощните спортни автомобили с 12-цилиндрови двигатели.

Освен максимална скорост от 340 км в час, плъгин хибридът SF90 може да изминава по 25 километра само на електричество, позволявайки на шофьорите да напуснат дома безшумно и да преминат през градските центрове, без да отделят емисии.

До момента пандемията не успява да забави амбициозните планове на Ferrari по отношение на пускането в продажба на нови модели, като SF90 Spider се очаква да се появи само два месеца след Portofino M.

Концернът запазва обещанието си да представи две нови коли тази година след рекордните пет през 2019 г., включително SF90 Stradale, първият хибрид на Ferrari в серийното производство.

SF90 Spider е осмият нов модел от 15-те, които присъстват в плана на Ferrari за периода 2018-2022 г.

През 2025 г. се очаква на пазара и първият изцяло електрически автомобил на италианския концерн. Забавянето в това отношение се дължи на факта, че повечето клиенти на Ferrari са привикнали към шумните двигатели с вътрешно горене и за момента се дистанцират от тихото шофиране.

„За момента не смятаме електрическата технология е подходяща за нуждите на Ferrari,“, посочва Галиера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още