IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari прогнозира ръст на печалбата от 10% през 2019 г.

Очакванията за коригирана EBITDA са тя да достигне 1,25 млрд. евро тази година

19:00 | 31.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на луксозни автомобили Ferrari прогнозира скок на печалбата си през тази година от близо 10% - знак за увереност от новия главен изпълнителен директор на компанията Луис Камилери.

Италианската компания посочва също, че прогнозира коригираната печалба преди облагането с данъци и разходи за лихви и амортизация (EBITDA) да достигне 1,25 млрд. евро през 2019 г., съобщава Bloomberg. 

Акциите на компанията поскъпват с близо 3,9% на борсата в Милано минути през 17:30 ч. българско време.

За последното тримесечие на миналата година коригираната EBITDA отбелязва ръст до 274 млн. евро, което е в унисон с консенсусните прогнози на Refinitiv, цитирани от Ройтерс.

От компанията посочват още, че продажбите нарастват с 1% до 845 млн. евро.

Пуснатите в продажба автомобили през 2018 г. са общо 9251 бройки, което е ръст от 10,2% спрямо предходната година. От компанията посочват, че ръстът в продажбите на 12-цилиндровите модели е 19,6%, а 8-цилиндровите – 7,3%. В двата сегмента най-добро представяне имат съответно моделите 812 Superfast и Ferrari Portofino заедно с 488 Pista.

Управлението на Камилери започна несигурно, като акциите на компанията поевтиняха с 19% от юли насам, след като ветеранът на Philip Morris International Inc. замени на поста Серджо Марчионе.

Едно от основните предизвикателства за марката е подобряването на продуктовия микс, така че той да включва повече от най-печелившите й модели. И макар доставките да нарастват с над 10% приходите остават без значителна промяна.

По отношение на регионите на продажба ръстът на доставките в Китай се забавя до 6-процентно увеличение през четвъртото тримесечие, като този за цялата 2018 г. е в размер на 13%. За сравнение продажбите на родния пазар на Ferrari – Европа, който е и най-големият за производителя, се ускориха през последната година, достигайки скок от 31% през четвъртото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още