IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari запазва прогнозата за годишна печалба след силен тримесечен отчет

Печалбата на италианския концерн нараства с 6,4%, подкрепена от добрите продажби в Европа, Близкия изток и Азиатско-Тихоокеанския регион

16:35 | 03.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris J. Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Италианският производител на луксозни спортни автомобили Ferrari запази прогнозата си за приходите и печалбата за цялата година, след като концернът отчете ръст на печалбата преди лихви, данъци, обезценка и амортизация (EBITDA) за третото тримесечие в размер на 6,4%, става ясно от отчета на компанията.

Печалбата на Ferrari нараства до 330 млн. евро на годишна база.

В същото време дългът на концерна през третото тримесечие се свива до 2,74 млрд. евро от 2,75 млрд. евро, отчетен през предходното тримесечие. Дългът на производителя с падеж през тази година достига размер от 120 млн. евро.

През третото тримесечие Ferrari успява да достави 2313 автомобила, което е с 6,5% по-малко от отчетените през същото тримесечие на 2019 г. 2474 броя превозни средства.

Приходите от продажба също се понижават с 3% до 888 млн. евро спрямo 915 млн. евро преди година.

Печалбата на концерна преди лихви и данъци (EBIT) се свива с 2,1 на сто до 222 млн. евро от 227 млн. евро, отчетени през същото тримесечие на 2019 г.

ферари ферари

Печалбата за акция нараства с 2,2% до 0,92 евро за акция.

Индустриалният свободен паричен поток на италианския производител се свива с 44,2% до 77 млн. евро от 138 млн. евро преди година.

По отношение на доставките Ferrari отчита 34,7-процентен спад за страните от Южна и Северна Америка, докато за региона на Европа, Близкия изток и Африка доставките нарастват с 12,7 на сто. За Азиатско-Тихоокеанския регион доставките също отчитат ръст от 0,5%, докато тези за Китай, Хонконг и Тайван се свиват с 25,2%.

Очаква се доставките на моделите SF90 Stradale и Ferrari Roma да започнат през настоящето тримесечие.

От италианския концерн отчитат нов рекорд при поръчките и нито една отменена такава през разглеждания период.

Очакванията за маржа на годишната коригирана EBITDA се фокусират върху горния край на диапазона, очертан през август  - 31-32,5%.

След представения отчет акциите на Ferrari поскъпват в следобедните часове на търговията в Милано с над 4,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още