IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler и Peugeot могат да създадат третия автомобилен гигант в света

Евентуална сделка вероятно пак ще зависи от позицията на правителството на Франция, което провали преговорите на Fiat Chrysler с Renault

08:50 | 31.10.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) потвърди за провеждането на преговори за сливане с Peugeot S.A. - ход, който може да доведе до създаването на третия по големина производител на автомобили в света, пише онлайн изданието statista.com.

През май Fiat Chrysler водеше такива разговори с Renault Group, но до споразумение не се стигна, припомня медията.

Групата зад марките Jeep, Dodge, Ram and Alfa Romeo е седмият по големина производител на автомобили в света за 2018 г., показват данни, систематизирани от медията. Тя е продала обко 4,8 млн. превозни средства. Като се добавят продадените от Peugeot 3,88 млн. автомобила, общият брой ще изведе обединената компания до третата позиция в света след Volkswagen и Toyota.

Най-големите Най-големите

Изданието припомня, че намесата на френското правителство сложи край на преговорите с Renault. Париж притежава дял и в Peugeot.

Според наблюдатели Fiat Chrysler търси партньор, за да се справи с предизвикателствата в индустрията, която се пренастройва към електрически автомобили. Това, обаче, изисква сериозни инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още