IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler и PSA могат да подпишат договор за сливане през следващите няколко седмици

Двата концерна са информирали за тази възможност своите служители чрез вътрешнофирмени писма

11:32 | 26.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилните концерни Fiat Chrysler и PSA са информирали своите служители, че ще подпиша споразумение за сливане през следващите няколко седмици, съобщава Ройтерс. 

В две отделни вътрешнофирмени съобщения, получени и в редакцията на Ройтерс във вторник, концерните съобщават на служителите си, че повече от 50 човека са участвали в процеса.

FCA и PSA водят преговори за финализиране на процеса по сливане, който би създал четвъртия по големина производител на автомобили в света.

Създадени са девет работни групи, ръководени от Дейвид Остерман, ръководител „Бизнес развитие“ в FCA, и от Оливие Бурже, вицепрезидент “Програма и стратегия“ в PSA, се посочва още в писмата.

Председателят на FCA Джон Елкан заяви през изминалата седмица, че не е притеснен от евентуално съдебно дело от страна на General Motors и че е уверен в постигането на обвързващата сделка за сливане със собственика на бранда Peugeot PSA до края на тази година.

Предложеното сливане се случва само няколко месеца, след като Fiat се отказа от по-ранна оферта за сливане с конкурента на Peugeot - Renault. Сделката се провали, след като Fiat не успя да получи пълна подкрепа от френското правителство - голям акционер в Renault. Fiat остави отворена възможността за подновяване на преговорите с Renault. Освен това преди време беше получила други запитвания от компанията за сливане.

В края на октомври FCA представи своя финансов отчет за третото тримесечие, като оперативната печалба на компанията успя да надмине очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още