IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler инвестира 1 млрд. долара в Jeep

Сумата е предназначена за преоборудване на два завода и за нови модели

16:19 | 21.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Jeep</p>

Снимка: Jeep

Американското подразделение на концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) обяви намерението си да инвестира 1 млрд. долара в развитието на марката Jeep. Основната част от тази сума ще отиде за преоборудване на два от заводите на компанията в САЩ, съобщава Automotive News.

Заводът Belvidere Assembly Plant в Белведере, щата Илинойс, ще получи 300 млн. долара. С тези средства до 2017 г. ще бъдат създадени 300 нови работни места и ще се стартира производството на кросовъра Jeep Cherokee, който сега се сглобява в друго предприятие – в Толидо.

Още през септември концернът ще спре производството на седана Dodge Dart, а през декември това ще се случи и с всъдеходите Jeep Compass/Patriot. Съдбата на Dart бе предрешена още в края на миналата година, като причината за отказа от него е спадът на интереса от страна на клиентите.

Що се касае до моделите Compass и Patriot – те ще получат общ наследник, който ще заеме нишата между Renegade и Cherokee в моделната гама на Jeep. Всъдеходът, който носи кодовото име 551, е почти готов, като се очаква да бъде показан пред публика през есента.

Концернът ще инвестира останалите 700 млн. долара в завода Toledo Assembly Complex в Толидо, щата Охайо. Там ще бъде съсредоточено производството на новото поколение на Jeep Wrangler.

За автомобила се знае, че ще запази конструкцията си, но тя вече ще бъде предимно от алуминий. В гамата двигатели ще влезе нов 2,0-литров турбо мотор с 300 к.с. Ще има и хибридна версия, а през 2017 г. ще излезе и пикап на базата на новия Wrangler.

Още новини за автомобили - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още