IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler отчете най-малката загуба от големите автомобилни концерни в САЩ

Групата обяви печалба преди лихви и данъци за Северна Америка в размер на 39 млн. евро, докато за тримесечието регистрира обща загуба в размер на 928 млн. евро

21:30 | 31.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Италиано-американският автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles (FCA) отчете по-малка от очакваната оперативна загуба през второто тримесечие, тъй като доброто представяне в Северна Америка помогна на концерна да ограничи щетите, нанесени от пандемията от COVID-19, съобщава Ройтерс.

FCA заяви, че е отчела коригирана загуба преди лихви и данъци от 928 млн. евро (1,10 млрд. долара) за периода април-юни срещу прогнозираната загуба от 1,87 млрд. евро. 

По-рано през седмицата конкурентът Ford Motor отчете оперативна загуба за второто тримесечие от 1,9 млрд. долара. General Motors обяви оперативна загуба от 1,2 млрд. долара.

FCA също така заяви, че регистрира коригирана тримесечна печалба преди лихви и данъци от 39 млн. евро в Северна Америка, родния пазар контролираните от нея брандове Jeep и Ram.

Главният изпълнителен директор Майк Манли сподели, че производството в Северна Америка се е върнало към нивата преди пандемията с изключение на фабриките в Уорън, Мичиган и Толука, Мексико, които се преконфигурират за производство на нови продукти.

FCA намали разходите за реклама и отчете ръст на нетните цени в Северна Америка, като в същото време намали капиталовите разходи за цялата група. Компанията вероятно ще намали капиталовите разходи за годината с 1,5 млрд. евро до 8-8,5 млрд. евро.

Акциите на FCA, търгувани на борсата в Милано, поскъпват с 1,3% към 17 ч. българско време.

Според Манли групата планира да пусне на пазара редица нови модели Jeep през следващата година, включително новия Grand Wagoneer и преработения Grand Cherokee.

„Разполагаме с гъвкавост и финансова сила да продължим напред с плановете си“, изтъкна ръководителят на концерна.

FCA, която е готова да се свърже с производителя на Peugeot PSA, за да създаде четвъртия по големина в света автомобилен концерн, заяви, че не очаква проверката на Европейската комисия да провали плановете за сливане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още