IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler ще произвежда модели на Jeep в Китай

Три модела на Jeep ще бъдат произвеждани в нов завод край Гуанджоу в партньорството с местния производител GAG

18:45 | 19.04.14 г.
Fiat Chrysler ще произвежда модели на Jeep в Китай

Fiat Chrysler постигна споразумение за производството на Jeep в Китай, съвместно с партньора Guangzhou Automobile Group, съобщи Reuters. Така автомобилната компания ще се опита да догони своите конкуренти, които вече навлизат в бързоразвиващия се пазар.

Плановете са бъдат произвеждани три модела превозни средства под бранда Jeep, които ще бъдат предназначени за вътрешния пазар в Китай. Съвместното предприятие между Fiat и  Guangzhou – GAG Fiat, вече е получило необходимите разрешителни за дейността от китайското правителство.

GAG Fiat ще изгради база за производството на Jeep в китайския град Гуанджоу, но от съобщенията на автомобилната компания не става ясно какви ще бъдат разходите за това. 

Според властите в Китай обаче съвместната компания ще инвестира 4,7 млрд. йени (755 млн. долара) за проекта в Гуанджоу. Средствата ще дойдат от банкови заеми и собствени средства на GAG Fiat.

Най-вероятно производството на моделите на Jeep в новия завод ще започне най-рано през 2015 година. 

В свое изявление изпълнителният директор на Fiat Серджо Маркионе определи споразумението като „следващата глава в правилното разширяване на марката Jeep в световен мащаб”. В Китай няма да бъдат произвеждани моделите Wrangler или Grand Cherokee, но „всичко останало е възможно”, коментира още Маркионе.

Съвместната работа с GAG е третият опит на Fiat Chrysler да завладее Китай, отбелязва още Reuters. Предишните два са били в партньорството на Nanjing Automobile Group и Chery Automobile. Съвместната работа с тези две компании обаче вече е прекратена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още