IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat инвестира 5 млрд. евро в Alfa Romeo

Моделната гама на компанията ще бъде разширена с осем модела

11:08 | 08.05.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Най-новият спортен модел на марката - 4C. Снимка: Alfa Romeo</p>

Най-новият спортен модел на марката - 4C. Снимка: Alfa Romeo

Алиансът Fiat Chrysler Automobiles планира инвестиции от 5 млрд. евро в марката Alfa Romeo. Това стана ясно по време на представения от Серджо Маркионе 5-годишен план за дейността на групата, съобщава Automotive News.

Парите ще бъдат използвани за разширяването на моделната гама на италианския производител. Предвижда се пускането на 8 нови модела, като всички те ще се произвеждат на Апенините на новата платформа Giorgio, която е предназначена за машини със задно предаване или такова към четирите колела. Шасито може да се ползва както от компактни возила, така и от кросовъри, като на него ще бъдат създадени и новите модели на Chrysler и Dodge.

Благодарение на разширяването на моделната гама в Alfa Romeo разчитат да достигнат годишен обем на продажбите от 400 000 автомобила. През 2013 г. резултатът на италианския производител бе едва 74 000 единици.

Маркионе не разкри подробности за новите модели. Знае се само, че един от тях ще е готов в края на 2015 г., а останалите - в периода 2016 - 2018 г. От предлаганата в момента гама отпада MiTО, а Giulietta при смяната на поколенията ще премине на задно предаване и ще се предлага като седан, който да се конкурира с Mercedes-Benz CLA.

Ще има и седан със средни размери, който вероятно ще се казва Giulia. Същото име ще получи и комби версията на този модел. Освен това италианците предвиждат голям премиум-седан, който да си съперничи с BMW 6-Series, кросовър - по-голям от BMW X3, но по-малък от BMW X5, както и още един кросовър с големи размери.

Топ моделите на Alfa Romeo ще получат двигатели Ferrari. За останалите са предвидени 4-цилиндрови бензинови мотори с мощност от 110 до 330 к.с. и 4-цилиндрови дизели - от 110 до 210 к.с. По-мощните дизели с 6 цилиндъра ще имат между 250 и 350 к.с., а бензиновите - между 400 и 500 к.с.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 9 години
Имах Либра, дизел. Двигателят е ФИАТ, другото е на ЛанчаВелик автомобил, най-велик в долния лъкшъри класСега имам волво и меко казано Форд да го духа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Точно ланчите са известни като колите с най-често дефектиращ двигател.Отдавна минаха времената когато моделите им Стратус и Делта Интеграле бяха символ на нещо добро и иновативно въпреки същите проблеми с често дефектиращи двигатели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
Internet
преди 9 години
Юнаците от Фиат заложиха пак на умрял кон - Алфа Ромео и умишлено забравят за другия си спортен и лъкшъри бренд - ЛанчаА именно Ланча-.та е техният единствен велик автомобил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още