IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat зачерква два малки модела за заводите си в Италия

Жертви на промените на производството стават Punto и Alfa Romeo MiTo

20:39 | 19.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Италианският автомобилен концерн Fiat Chrysler Automobiles ще прекрати производството на автомобили с марката Fiat в заводите си в Италия, за да се съсредоточи върху премиум-брандовете, съобщава Bloomberg, цитиран от Automedia.bg.

Промените влизат в сила от началото на юни. Производството на малката Panda се пренася в Полша, където сега се сглобяват моделите 500, Abarth 595 и Lancia Ypsilon. Заводите на FCA в Неапол и Торино спират да правят Alfa Romeo MiTo и Panda, като ще бъдат преоборудвани да правят само коли на Maserati и Jeep. 

Компанията е взела решение да е откаже от модела Punto, който от 13 години се сглобява в завода в Мелфи, а също така и от MiTo, който е на конвейра от 2008 г. Освободените мощности в предприятието ще бъдат подготвени за втория кросоувър Maserati, който още не е представен.

Целта на промените е по-лесното интегриране на хибридните модели на FCA. Концернът има намерение да се откаже от дизеловите мотори през 2022 г. и да заложи именно на хибриди, които да се продават под премиум-марките. През 2020 г. трябва да стартира и производството на електромобили, първият от които е Maserati Alfieri.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още