IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fisker ще разработи плъгин хибриден папамобил

Автомобилът на папа Франциск ще представлява адаптирана версия на SUV модела Ocean, за който Fisker твърди, че е един от най-устойчивите автомобили в света

12:08 | 26.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Сникма:&nbsp;Tamara Merino/Bloomberg</em></p>

Сникма: Tamara Merino/Bloomberg

Американският производител на електромобили Fisker се е ангажирал да разработи плъгин хибриден папамобил след среща между папа Франциск и основателя на концерна Хенрик Фискър, съобщава Electric and Hybrid Vehicle Technology.

„Вдъхнових се, след като прочетох, че папа Франциск е много загрижен за околната среда и въздействието на изменението на климата върху бъдещите поколения“, споделя Фискър. 

Папамобилът ще представлява адаптирана версия на SUV (sport utility vehicle) модела на Fisker Ocean, за който компанията твърди, че е един от най-устойчивите автомобили в света.

Персонализираният просторен интериор на Ocean поддържа голям, модерен, изцяло стъклен купол, предлагащ достъпност и видимост за главата на Римокатолическата църква, както и възможност да комуникира с вярващите.

Интериорът на автомобила ще бъде снабден с различни устойчиви материали, включително и с килим от рециклирани пластмасови бутилки, събрани от океана.

В миналото папата е разполагат с транспорт, задвижван от алтернативна енергия като моделът Mirai на Toyota и Ampera e на Opel.

Fisker планира да доставки новия папамобил във Ватикана през следващата година, докато търговското производство на Ocean се очаква да стартира през ноември 2022 г.

Миналата седмица Fisker обяви, че е подписал споразумение с британската компания Onto, която отдава електромобили под наем, за доставка на до 700 автомобила през 2023 г. Концернът ще достави на Onto електрически превозни средства Ocean с десен волан, които британската компания ще предлага на местните клиенти срещу месечен абонамент.

През декември Fisker сподели, че канадската Magna International ще произвежда нейните превозни средства в Австрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още