IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford инвестира над 1 млрд. долара в производството си в Южна Африка

Концернът планира да увеличи своя капацитет в страната от 168 хил. на 200 хил. превозни средства

13:36 | 02.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Kleinowitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Kleinowitz/Bloomberg

Американският автомобилен производител Ford Motor Co. ще инвестира 1,05 млрд. долара в своите производствени операции в Южна Африка, включително в подобрения за разширяване на производството на пикапа Ranger, съобщава Ройтерс.

Инвестицията има за цел да увеличи инсталирания производствен капацитет на Ford в Южна Африка от 168 хил. на 200 хил. превозни средства, споделя Андреа Каваларо, оперативен директор "Международни пазари" във Ford. 

"Това е най-голямата инвестиция в 97-годишната история на Ford в Южна Африка и една от най-големите в местната автомобилна индустрия," изтъква Каваларо.

Сумата включва 683 млн. долара за модернизиране на технологиите и за изграждане на допълнителни съоръжения в завода в Силвъртън, предградие на административната столица Претория, както и 365 милиона долара за модернизиране на оборудването във фабриките на основните местни доставчици.

Разширеното производство ще създаде нови 1200 работни места в рамките на операциите на Ford в Южна Африка, увеличавайки местната работна сила на концерна до 5500 служители, като същевременно ще се добавят около 10 хил. нови работни места в местната вегига на доставка на автомобилния производител.

Американският концерн ще се опита да направи своя завод в Силвъртън енергийно автономен и въглеродно неутрален до 2024 г., изтъква Каваларо.

В средата на януари Ford обяви, че прекратява производството в Бразилия след 100-годишно присъствие в страната, като част от мащабното преструктуриране на концерна.

През 2019 г. Ford затвори фабриката си за камиони в Бразилия, като понесе глоба в размер на 460 млн. долара.

Този ход има за цел да помогне на Ford да постигне 8-процентен марж на печалбата преди данъци в световен мащаб.

Бизнесът на компанията в Южна Америка упорито губи пари през по-голямата част от последните 16 години.

Производителят отчете загуба преди данъци от 386 милиона долара през първите три тримесечия на миналата година за региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още