IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford може да отбележи първо тримесечие на ръст при продажбите от 2017 г.

Съвместните предприятия на американския концерн в азиатската страна сигнализираха, че възстановяването на продажбите продължава и през юни

11:31 | 06.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Wolfram Schroll/Bloomberg</em></p>

Снимка: Wolfram Schroll/Bloomberg

Китайските съвместни предприятия на американския автомобилен концерн Ford Motor отчетоха ръст на продажбите през юни на годишна база, тъй като най-големият автомобилен пазар в света продължава да се възстановява от пандемията от коронавирус, която засегна сериозно търсенето по-рано през годината, съобщава Ройтерс. 

Базираното в Чунцин съвместно предприятие на Ford и Changan обяви по-рано днес, че продажбите му са скочили със 7,7% спрямо година по-рано. Компанията обаче не разкрива броя на продадените превозни средства.

Новите  SUV (sport utility vehicle) модели на Ford, включително Escape, Edge и Explorer, се търсят все по-интензивно и допринасят за растежа на продажбите през изминалите месеци, се казва в изявление на концерна.

Jiangling Motors Corp (JMC), в която Ford притежава дял, заяви през изминалата седмица, че е продала 39 192 превозни средства през юни, което е с 67% повече спрямо година по-рано. JMC продава SUV модели с марка Ford и микробуси, както и търговски превозни средства с марка JMC.

Китайските съвместни предприятия на Ford отчетоха ръст при продажбите и през април и май, като по този начин помогнаха на американския концерн да стартира своя първи тримесечен растеж от третото тримесечие на 2017 г. От Ford заявиха, че остарялата продуктова гама е причина за спада при продажбите.

Продажбите на Ford в Китай се свиха с 34,9% до 88 770 автомобила в периода януари-март. През това време правителството наложи ограничения на движението, за да забави разпространението на коронавируса, който отне живота на над 4 000 души в страната.

През юни американският концерн обяви, че връща множество автомобили в сервизите в Америка заради възможни дефекти в бравите на вратите. Общо около 2,15 милиона превозни средства са засегнати.

Засегнатите коли са произведени между 2011 г. до 2016 г. В най-лошия случай вратата може да се отвори по време на шофиране, предупреждават от компанията. Засега обаче Ford не е получил съобщения за произшествия или наранявания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още