IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford може да произвежда новия си електрически Mustang Mach-E в Китай

Според главния изпълнителен директор на компанията Джим Хакет в азиатската страна ще има добро търсене на автомобила

15:01 | 18.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Ford Motor обмисля да произвежда своя нов електрически Mustang Mach-E в Китай в зависимост от това как се развие търговската война между Вашингтон и Пекин. Това стана ясно от коментар на главния изпълнителен директор на компаниятаДжим Хакет.

 „Имаме план да строим там“, коментира Хакет пред Bloomberg след събитието за представяне на колата в Лос Анджелис. Той добавя, че би било чудесно, ако въпросът с митата вече е уреден. Според Хакет в Китай ще има добро търсене на автомобила.

Макар че Форд произвежда Mach-E в Мексико, Хакет заяви, че в САЩ компанията наема повече работници, отколкото конкурентите си. Президентът Доналд Тръмп, който разкритикува американските фирми за производството им в чужбина, заяви през август, че американските компании трябва да търсят алтернативи на Китай. Много от тях, обаче, продължават да разширяват дейността си там, включително Tesla, която за няколко месеца изгради своя завод Gigafactory в покрайнините на Шанхай.

Електрическият Mustang ще се конкурира с моделите на Tesla, когато бъде пуснат в продажба в САЩ и Европа следващата есен. Това ще бъде първият модел на Ford, предлагането на който ще започне едновременно и на двата континента.

Междувременно огромният пазар на автомобили в Китай е в спад поради забавянето на икономиката на страната. Продажбите на електрически превозни средства също са пострадали, след като правителството възстанови субсидиите.

Стотиците китайски производители на електрически превозни средства имат амбиции да пробият на задграничните пазари. Само миналата седмица имотният гигант China Evergrande Group потвърди за втори пореден път целта си да бъде най-големият производител на електрически превозни средства в света в рамките на период от три до пет години. Компанията, основана от третия най-богат човек в Китай Хуей Ка Ян, планира да направи дебют на своя своя модел Hengchi EV до следващия юни.

Хакет заяви, че Ford изчаква с лансирането в Китай, защото „трябва да сме сигурни, че сме безупречни“ при представянето на модела в САЩ и Европа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още