IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford очаква загуба от около 600 млн. долара за първото тримесечие

Концернът отчита 21% спад при продажбите зарази разпространението на коронавируса и мащабните блокади по света

18:55 | 13.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският автомобилен концерн Ford Motor Co заяви в понеделник (13 април), че очаква да регистрира загуба преди лихви и данъци от около 600 млн. долара за първото тримесечие, тъй като пандемията от коронавирус принуди компанията да преустанови своите операции, което доведе до 21-процентен спад на продажбите на превозни средства спрямо същото тримесечие през 2019, съобщава Ройтерс.

Единствено съвместните предприятия на Ford в Китай, където пандемията отшумява, в момента произвеждат превозни средства. Концернът заяви, че работи по сценарий за поетапно рестартиране на производствените си съоръжения, като се очаква това да започне през второто тримесечие.

„Въпреки това ние вярваме, че днес разполагаме с достатъчно пари, за да изкараме поне до края на третото тримесечие, без да стигаме до частично производство на превозни средства, продажби на едро или финансиране“, посочи главният финансов директор Тим Стоун. Той очаква също така възможно възобновяване на производството на автомобили през настоящото второ тримесечие.

В края на миналата седмица от Ford заявиха, че концернът има около 30 млрд. долара кеш в баланса си, включително 15,4 млрд. долара, които е взел назаем миналия месец срещу две съществуващи кредитни линии.

Ford посочи, че решенията за рестартиране на заводите ще се вземат „в сътрудничество с местните профсъюзи, доставчици, търговци и други заинтересовани страни“.

От компанията добавиха, че се очаква коригираната загуба за първото тримесечие преди лихвите и данъци да бъде около 600 млн. долара, в сравнение с печалба от 2,4 млрд. долара, записана година по-рано.

Компанията заяви, че очаква да отчете приходи от около 34 млрд. долара за тримесечието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
0pk
преди 3 години
Няма проблем, и на тях ше им напечатат кредити. Итс коронатайм :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още