IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford разработва роботизиран ван за доставка на такос и пици 

Първоначално автомобилите ще се управляват от шофьор, но се очаква след време да бъдат автономни

10:37 | 01.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на автомобили Ford започна изпробването на роботизиран ван за доставки на храни като такос и пица в Маями, Флорида, предаде ДПА.

Клиентите ще получават писмено уведомление с код за достъп, който трябва да запишат на сензорния екран на превозното средство. Това ще отключи достъпа им до предварително платената храна или колет, поставени в специално отделение на вана. Клиентите получават и гласови инструкции какво да правят.

От Ford уточниха, че проектът в сътрудничество с партньорската платформа Postmates в момента се изпълнява в Маями, а в него участват над 70 компании. 

Тестовите ванове Ford Transit Connect в Маями са направени така, че да приличат на безпилотни автомобили, но от съображения за сигурност и за да се направи проучването, все още вановете са управлявани от шофьор зад затъмнените стъкла, макар че много клиенти може и да не забележат.

От компанията уточняват, че отделно разработват и технология за самоуправление при други тестови автомобили.

Говорител на автомобилопроизводителя каза, че компанията трябва да познава процесите, преди да започне да използва автономни автомобили за доставка на храна. Тази услуга може да бъде пусната по-късно през година.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още