IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция се загрижи за обезщетението на Гон

Бившият директор може да си тръгне с 28 млн. евро и 800 000 евро годишна пенсия

20:08 | 28.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Френският финансов министър Бруно льо Мер предупреди официално Renault, че компанията не трябва да плати „твърде много” на подалия оставка бивш шеф на компанията Карлос Гон, който е в ареста в Токио от 19 ноември и ще бъде съден в Япония за финансови машинации и укриване на доходи. През миналата седмица Renault назначи нов главен изпълнителен директор и нов президент на компанията, които досега заемаше Гон, но от компанията все още не са готови със сумата, която трябва да получи бившия шеф на раздяла с фирмата.

„Никой не би одобрил ако се окаже, че Карлос Гон получи твърде много пари на раздяла с Renault”, заяви Бруно Льо Мер пред радио France Inter и допълни, че темата е „чувствителна” с оглед на стачките на „жълтите жилетки”, които от месеци тресат Франция и са насочени срещу ниското заплащане и неравенството в обществото.

Франция е най-големият акционер в Renault с 15% от акциите с право на глас и има две места в борда на директорите. Гон подаде оставка след сериозен натиск от страна на правителството той да бъде сменен, въпреки че продължава да твърди, че е невинен.

Според анализатори Renault трябва да изплати на Гон между 25 и 28 милиона евро при напускането му и към това се добавя и пенсия в размер на 800 000 евро на година.

Целия материал вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 5 години
не е лошо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още