IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FT: Jaguar Land Rover ще съкрати хиляди работни места

Мярката ще бъде обявена през януари като част от 3-годишната програма за свиване на разходите

08:33 | 18.12.18 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Британският автомобилен концерн Jaguar Land Rover започва да чувства ефектите на Brexit и

ще обяви в началото на 2019 г. плановете си за съкращаване на хиляди работни места, което е част от програмата на компанията за подобряване на финансовите резултати, пише Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Financial Times.

Автопроизводителят, който е собственост на индийския конгломерат Tata Motors, ще предприеме тези мерки през януари, което е част от 3-годишната програма за свиване на разходите.

„Jaguar Land Rover няма да коментира появилите се слухове около тези планове“, заяви говорител на компанията.

Американската компания за финансови услуги S&P понижи прогнозата си за Jaguar Land Rover, като посочва, че производителят ще изпитва трудности на ключови пазари, включително и в Китай.

Jaguar Land Rover се подготвя за потенциалното излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) без сключена сделка, което ще окаже негативно влияние върху веригата за доставки на основните играчи в автомобилната индустрия. Изпълнителният директор на JLR Ралф Спет предупреди министър-председателя Тереза Мей през септември, че лоша сделка за Brexit ще постави хиляди работни места под риск и ще струва на компанията 1.2 млрд. паунда годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още