IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Geely направи удар със своя SUV със защита от коронавирус

Китайската компания е получила 30 000 поръчки за колата само за 24 часа

16:04 | 26.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Geely</p>

Снимка: Geely

Едва за едно денонощие китайският производител Geely получи 30 000 поръчки за кросоувъра си Icon, чиито продажби в страната стартираха. Интересното е, че автомобилът досега не е показван на живо, а само на снимки, но въпреки това той е напът да се превърне в най-популярния модел на марката.

Компактният SUV е разработен с участието на петте глобални дизайнерски центъра на Geely. Екстериорът е дело на калифорнийското студио на марката, а интериорът - на това в Барселона. Последната дума обаче са има специалистите от студиото на Geely в Шанхай, които са направили някои промени.

Огромният интерес към модела обаче не е предизвикан заради дизайна или техническите му характеристики, а заради новата интелигентна система за почистване на въздуха (IAPS), с която е оборудван Geely Icon. Тя работи с климатика, като изолира и отстранява вредните елементи от въздуха в салона, включително бактерии и вируси. А това е особено важно за Китай, където избухна епидемията от коронавирус продължава да се разраства и да взима жертви.

Освен това Geely Icon разполага с интелигентни системи за помощ на водача от второ ниво, а също така с 12 ултразвукови радари, още един радар, работещ в милиметровия диапазон и с 5 високочестотни камери. В оборудването на кросоувъра влизат адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение, система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и др.

Още подробности и снимки вижте в материала на Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още