IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Geely ще бори Great Wall с нов кросовър

Моделът Emgrand NL-3 се предлага с избор от 4 двигателя

17:50 | 28.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Geely</p>

Снимка: Geely

Първи официални снимки на новия кросовър на китайската компания Geely - Emgrand NL-3 SUV, бяха публикувани от изданието CarNewsChina. Дебютът на модела е предвиден за 20 ноември, когато стартира автосалона в Гуанчжоу.

Външният вид на модела е дело на Петър Хобъри, който е главен дизайнер на марката, а преди това заемаше същата длъжност във Volvo. Продажбите на кросовъра в Китай ще стартират още в началото на 2016 г., като целта е автомобилът да се противопостави на моделите на Great Wall, които са лидер по продажби в сегмента на този пазар.

Засега от Geely не разкриват подробни технически детайла за модела си. Известни са обаче неговите габарити – дължина 4505 мм, широчина 1804 мм, височина 1700 мм и разстояние между двете оси от 2660 мм.

Медиите в Китай съобщават, че кросовърът ще се предлага с избор от 4 бензинови двигателя. Това са 1,8-литров атмосферен мотор, чиято мощност е неизвестна, негова турбо версия със 160 к.с. и 2,4-литров, също атмосферен агрегат. Топ вариантът ще разчита на 3,5-литров V6 с 270 к.с.

В списъка с оборудване на Emgrand NL-3 SUV са включени панорамен покрив и съвременна мултимедийна система, поддържаща Apple CarPlay и Mirrorlink.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още