IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors изтегля 375 хил. коли от пазара в САЩ заради дефектни еърбеци

Автомобилите са произведени в периода 2007-2008 г. и са оборудвани с въздушни възглавници от японската компания Таkаtа

13:04 | 30.05.15 г.
General Motors изтегля 375 хил. коли от пазара в САЩ заради дефектни еърбеци

Американската корпорация General Motors изтегля от пазара в САЩ около 375 хил. превозни средства, оборудвани с въздушни възглавници от японската компания Таkаtа, при които преди това бяха открити сериозни дефекти.

Проблемите, открити във въздушните възглавници на Таkаtа, засягат моделите Chevrolet Silverados и GM Sierras, произведени в периода 2007-2008 г. Според информацията те могат да отворят безпричинно по време на шофиране на автомобил, причинявайки наранявания на шофьора и пътниците, предава MarketWatch.

По-рано заради проблеми с еърбеци от Таkаrа италиано-американският концерн Fiat Chrysler изтегли oт пазара в САЩ 4 млн. автомобила. Японският производител Subaru също се включи в мащабното изтегляне с около 80 хил. коли, оборудвани с въздушни възглавници от Таkаtа, които не отговарят на изискванията за безопасност.

Дефектните еърбеци са използвани и от много други автомобилни компании, включително BMW Group, Ford, Honda, Mitsubishi, Nissan и Toyota. Очаква се в близките месеци Националната администрация по безопасност на транспорта на САЩ да изнесе списък с всички засегнати модели автомобили.

През май Таkаtа cе съгласил да приеме "около 34 млн. автомобила, произведени в Съединените щати и оборудвани с дефектни въздушни възглавници". Това отзоваване на продукти на автомобилната индустрия се превърна в най-голямото в историята на САЩ.

Американските власти тогава задължиха японската компания да продължи сътрудничеството с цел да се установи защо нейните продукти са напуснали заводите с дефекти. Разследването по въпроса продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още