IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors изтегля над 1,5 млн. коли за корекция на три проблема

Американският гигант ще изразходи около 300 млн. долара за решение на дефектите

18:45 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
General Motors изтегля над 1,5 млн. коли за корекция на три проблема

General Motors Cо ще изтегли над 1,5 млн. превозни средства, за да коригира три отделни проблема, съобщава MarketWatch.

Всичките автомобили са произведени в периода 2008-2014 г. Ходът е следствие на искане на главния изпълнителен директор на американската компания Мари Бара, която е пожелала "цялостна вътрешна проверка на безопасността" на произвежданите от гиганта коли.

Според представители на щатския производител изтеглянето на превозните средства се дължи на дефектни запалителни свещи. Проблемът се наблюдава при моделите Buick Enclave и GMC Acadia, произведени от 2008 до 2013 г., колите Chevrolet Traverse (2009-2013 г.), както и Saturn Outlook (2008-2010 г.).

"Помолих екипа ни да насочи усилията си върху нашите негативни отзиви за продуктите, да ги приведе в ред и да ги разрешим бързо", посочи главният изпълнителен директор на GM.

"Провеждаме интензивен преглед на вътрешните ни процеси. Ще обявим още новини преди да продължим напред", допълни тя.

От GM посочиха, че се очаква да изразходят около 300 млн. долара през първото тримесечие, за да се покрият разходите по изтеглянето на превозните средства от пазара.

В разгара на сесията на Wall Street в понеделник една акция на автомобилния гигант се търгува за 34,13 долара при дневно поскъпване от 0,10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още