IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors ще открие нов иновационен хъб край Детройт през 2022 г.

Компанията е инвестирала „стотици милиони долара“ в изграждането на центъра

11:02 | 06.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският автомобилен концерн General Motors Co. (GM) планира през следващата година да отвори нов иновационен хъб за батерийни клетки в своя кампус Global Technical Center в Уорън, Мичиган, като обедини голяма част от операциите си, свързани с батериите, и ускори разработването на такава, която предлага по-голям пробег, съобщава Automotive News Europe, цитирайки производителя. 

Хъбът Wallace Battery Cell Innovation Center, кръстен на покойния инженер по батериите в GM Бил Уолъс, ще бъде открит в средата на 2022 г. в предградието на Детройт. Компанията очаква центърът да нарасне трикратно на фона на увеличаващото се търсене на електромобили.

"За да вкараме всички в електромобили, трябва да направим по-добри батерии, които да струват много по-малко. Ето защо инвестираме в този изследователски център", споделя Тим Грюи, директор по глобален инженеринг и стратегия на батерийните клетки в GM.

Концернът не разкри точната сума на инвестицията, но Кен Морис, вицепрезидент на звеното за електрически и автономни превозни средства, заяви, че GM влага стотици милиони долара за проекта.

Центърът ще отбележи поредната стъпка от страна на GM в развитието на батериите в своя кампус в Уорън. Лабораторията за химикали и материали за батерии (RDCMSL) е водеща при разработките, докато Estes Battery Systems Lab валидира клетката, модулите и пакетите.

Инженерите ще работят в лабораториите на Техническия център на GM, за да разработят батерии от следващо поколение, които ще се предлагат на по-ниска цена от настоящите модели, както и с по-голяма енергийна плътност, добавят от компанията.

Новият център ще позволи на GM да усъвършенства технологиите, свързани с литиево-металните, силициевите и твърдотелните батерии, и да изпробва производствените методи, които концернът може да приложи в своите заводи за производство на клетки.

"Ние също така разглеждаме начина на производство на клетки, докато се фокусираме върху новите материали и новата химия. Това отваря много перспективи за неща, за които нямаме вътрешни възможности в момента", изтъква Морис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още