IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors ще прави електромобили в нов завод в Мичиган за 300 млн. долара

Очаква се новият завод да осигури нови 400 работни места

18:13 | 22.03.19 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на General Motors Мeри Т. Бара.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на General Motors Мeри Т. Бара. Снимка: Ройтерс

Американската автомобилна компания General Motors потвърди своите планове да построи завод в Мичиган срещу 300 млн. долара, в който ще сглобява своя нов електромобил Chevrolet, съобщава Ройтерс. 

Най-големият автомобилен концерн в САЩ взима това решение след множеството критики, които президентът Доналд Тръмп отправи по негов адрес през последните дни заради решението на компанията да прекрати своята производствена дейност в Охайо.

Очаква се новият завод да осигури нови 400 работни места.

Представители на GM заявиха, че решението за строеж на ново производствено предприятие датира много преди гневните съобщения на Тръмп в Twitter, който гледа с перспектива към президентските избори през 2020 г.

От компанията споделиха, че ще направят всичко възможно, за да помогнат служителите от завода в Охайо да постъпят на работя в някои от другите предприятия.

„Искаме да създадем нови работни места, добре платени работни места“, посочва главният изпълнителен директор на компанията Мeри Т. Бара.

През изминалата година концернът обяви, че възнамерява да прекрати дейността на пет свои завода в Северна Америка и да елиминира 15 хил. работни места, заради което Бара получи призовка от Вашингтон да обясни своите действия.

GM не разкрива подробности около новия модел електромобил, но споделя, че той ще бъде изграден на същата платформа, от която излезе Chevrolet Bolt.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още