IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors затваря монтажен завод в Канада

Американският концерн продължава да редуцира производството в Северна Америка в рамките на своята програма за преструктуриране

22:03 | 26.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн General Motors Co планира да обяви значително съкращение при производството на превозни средства в Северна Америка, като възнамерява да затвори своя монтажен завод в канадския град Ошава в края на следващата година, съобщава Ройтерс, позовавайки се на анонимни източници, запознати с този въпрос. 

Решението идва на фона на съобщението от канадския търговски съюз Unifor, че GM възнамерява да закрие своя монтажен завод в Канада, в който работят около 2500 души.

Концернът продължава своето мащабно преструктуриране, измествайки фокуса си върху електрическите и автономни превозни средства.

GM отказа да коментира новината, преди да направи официално изявление.

От Unifor заявиха в неделя, че от декември 2019 г. американската автомобилна компания вече няма да произвежда свои продукти в завода в Ошава, Онтарио.

GM продължава да съкращава работни места, за да се справи с негативния ефект от спада на продажбите на автомобили в Северна Америка.

Концернът вече няколко месеца обсъжда как да се справи със сериозния спад на търсенето, споделят анонимните източници.

В канадския завод на GM се произвеждат моделите Chevrolet Impala и Cadillac XTS, като в същото време се сглобяват Silverado и Sierra.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още