IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия настоява над 120 хил. коли на Audi да влязат в сервизите

Моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5 и Q7 са оборудвани с „незаконни системи за пречистване”, твърдят властите

20:14 | 22.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Федералното автомобилно управление на Германия е задължило местния автомобилен концерн Audi да вкара в сервизите си 127 000 нови коли с дизелов двигател V6 TDI заради скандала с манипулираните вредни емисии, съобщава Bild am Sonntag.

Проверките на властите са показали, че моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5 и Q7 са оборудвани с „незаконни системи за пречистване”. Освен това на компанията от Инголщад е наложена забрана за продава автомобили Audi A8, произведени преди средата на 2017 г.,предава Automedia.bg.  

Компанията отбеляза, че агенцията за автомобилен транспорт е проверила дизелови двигатели на Audi, посочени като покриващи последните стандарти за вредните емисии Евро 6, при което е установено, че при реални условия на шофиране няма намаление на вредните азотни оксиди.

Скандалът с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, част от който е Audi, избухна преди повече от 2 години в САЩ. Германският производител бе обвинен в използването на софтуер, който занижава реалните вредни емисии на моторите.

През миналото лято Audi организира няколко безплатни сервизни акции, чиято цел беше да подобри именно нивата на вредните емисии на нейните модели. Те засегнаха близо милион коли, като в бройката влизат и тези 127 000 машини, които сега трябва да бъдат вкарани в сервизите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още