IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия няма да залага ограничение на скоростта по магистралите си

Tемата не стои на дневен ред, обяви говорител на канцлера

16:55 | 28.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По германските магистрали и в бъдеще няма да има ограничаване на движението. Говорителят на канцлера Ангела Меркел отхвърли исканията за общо ограничение на скоростта по германските аутобани.

„Федералното правителство не планира общо ограничение на скоростта на германските автомагистрали – тема, която не е в коалиционното споразумение", каза Щефан Зайберт. „И сега в голяма част от германската пътна мрежа има регулации на скоростта, които са адаптирани към преобладаващата ситуация на трафика и околната среда, има и по-интелигентни опции за контрол, отколкото ограничението на скоростта", поясни той.

Неотдавна станаха публични разискванията на работна група по въпросите за климата на федералното правителство, които включваха и планове за ограничение на скоростта от 130 километра в час по магистралите. Темата предизвика широко разискване в обществото, а министърът на транспорта Андреас Шойер се е противопоставял остро на евентуалното общо ограничение на скоростта.

От друга страна, политици от SPD и федералният министър на околната среда Свеня Шулце трябваше да приемат обвинението, че нямат ясна позиция по въпроса. В неделя вечерта по време на интервю за ZDF тя многократно препращаше темата към работната група и към министъра на транспорта Шойер, без да отговаря сама на въпроса. Това ѝ навлече подигравки и критики, особено в социалната мрежа Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още