IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският автомобилен поддоставчик Bosch е съкратил стотици служители

Общо в двата завода в Бамберг и Хомбург са отпаднали около 600 работни места

21:08 | 08.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен поддоставчик Bosch е съкратил през миналата година многобройни работни места в областта на задвижващите технологии в резултат на Дизелгейт. В заводите в Хомбург в Заарланд и Бамберг в Бавария са били съкратени общо 600 работни места, заяви отговорният директор на подразделението Уве Гакщатер пред браншовия вестник Automobilwoche.

Говорител на компанията поясни, че при половината от съкратените става дума за служители, които са предпочели по-ранно пенсиониране, а другата половина са за неподновени срочни договори. Тъй като търсенето на дизелови автомобили се сви, клиентите също търсят по-малко компоненти на Bosch, обясни говорителят.

Според Automobilwoche представители на служителите се страхуват и дали и през настоящата година ще има нови съкращения на работни места. Bosch предпочете да не дава никакви прогнози. Доставчикът има около 50 000 служители по целия свят, от които около 15 000 са в Германия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още