Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Глобяват Volkswagen с над 100 млн. евро заради пропуснатите цели за емисиите

Автомобилният концерн изостава с 5 грама на километър от определените цели на ЕС за ограничаване на емисиите до 95 гр/км

Глобяват Volkswagen с над 100 млн. евро заради пропуснатите цели за емисиите

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG е изправен пред глоба от над 100 млн. евро заради пропуснатите цели на Европейския съюз (ЕС) относно емисиите на въглероден диоксид, съобщава Ройтерс, цитирайки най-големия автомобилен производител в света по пазарен дял.

Той е ограничил емисиите, отделяни от неговия автопарк, с около 20% до 99,8 грама на километър, като обаче изостава от европейските цели с 5 гр/км. 

Още по темата

„С малко пропускаме целта на флота за 2020 г. заради пандемията от COVID019“, заяви главният изпълнителен директор на автомобилната група Херберт Дийс, добавяйки, че се надява компанията да постигне целите през тази година, тъй като основните марки на концерна подготвят нови електрически модели за пазара.

Германските конкуренти на VW Daimler AG и BMW AG заявиха, че са постигнали целите си за въглеродните емисии след ръст на продажбите на своите електрически модели.

Volkswagen заяви, че доставките на електрически модели в рамките на ЕС, плюс Великобритания, Исландия и Норвегия, са се увеличили повече от четири пъти през 2020 г. до 315 400 автомобила, което превръща групата явен лидер на пазара с около една четвърт пазарен дял в сегмента в Западна Европа.

Компанията заяви, че основните ѝ марки Volkswagen и Audi са преизпълнили целите си за парниковите газове, след като успяха да пуснат на пазара електрически модели, които се изкатериха до върховете на класациите за продажби.

Volkswagen намалява броя на автомобилите с двигатели с вътрешно горене и преустройва все повече заводи за производство само на електрически превозни средства, за да се пребори с производителя на електрически автомобили Tesla, който е лидер в сегмента.

Според германския концерн по-строгите регулации на ЕС за емисиите ще го принудят да увеличи значително дела на автомобилите с алтернативно задвижване в своето продуктово портфолио, като очаква въпросният дял да достигне 60% до 2030 г., което е повече от предишната цел за 40%.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Индийски завод ще произвежда по един електрически скутер на всеки две секунди