IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM поддържа производство в Шанхай, докато работниците спят на пода в местния завод

Мярката цели да ограничи разпространението на коронавируса в града, докато Китай се бори с най-големите COVID огнища от началото на 2020 г.

21:15 | 29.03.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Шанхайското съвместно предприятие на американския автомобилен концерн General Motors Co. поддържа производството в местното съоръжение по нестандартен начин на фона на затегнатите ограничителни мерки, свързани с коронавируса. Ръководството на звеното е помолило работниците да останат да спят на различните етажи на фабриката, за да не бъде прекъсвана производствената дейност, съобщава Ройтерс. 

Такива мерки отговарят на призивите на властите на Шанхай за осигуряване на т.нар. затворен цикъл на управление на бизнеса в условия на пандемия, за да продължи производството в района, докато Китай се сблъсква с най-голямата вълна на заразени с коронавирус от началото на 2020 г.

Мерките, предприети от GM, при които работниците спят, живеят и работят в изолация от останалия свят, целят да предотвратят допълнителното разпространение на вируса. Подобна система беше използвана и по време на Зимните олимпийски игри в Пекин от помощния персонал.

Съоръженията, които GM управлява като част от съвместното предприятие с китайския държавен автомобилен производител SAIC Motor Corp., се намират в райони на изток от река Хуанпу, в които е наложена блокада от понеделник до петък.

Американският концерн, която заяви в понеделник, че бизнесът му в Шанхай продължава да работи с нормални темпове, отказа да коментира договореностите с работниците. Говорител на GM заяви, че компанията и нейните съвместни предприятия са разработили и изпълняват планове за работа в извънредни ситуации със своите доставчици, за да смекчат несигурността, свързана с COVID-19.

Способността на GM да поддържа производството в Шанхай, контрастира на решението на Tesla Inc. да спре работа в своята гигафабрика в същия град до края на месеца. Компанията, ръководена от Илон Мъск, не успя да осигури достатъчно провизии за своите работници, за да постигне управление от затворен цикъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
andy
преди 1 година
GM е един голям ***! Показа го в Корея! Субсидии, субсидии от държавата и накрая се изнесе най-безцеремонно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
cyclop
преди 1 година
Робите могат да спят на пода на фабриката. От радиоточката, заедно с приятната музика, периодично се чуват съобщения, призоваващи робите да не забравят да поставят маската си правилно и стегнато, преди да легнат да спят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още