IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM прекратява дейността си във Венецуела

Активите на компанията в латиноамериканската страна са иззети от властите

10:14 | 20.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията General Motors (GM) обяви, че прекратява дейността си във Венецуела, след като активите й са били иззети от властите, предава Ройтерс.

"Вчера заводът на GMV беше неочаквано отнет от властите, като бе попречено на нормалната работа. Освен това други активи на компанията, като автомобили, бяха незаконно отнети от нейните обекти", съобщава венецуелското поделение на GM.

Компанията ще продържи да осигурява сервизно обслужване и части за клиентите си чрез своите оторизирани дилъри. 

Междувременно стана ясно, че изпитващото сериозни финансови затруднения социалистическо правителство на венецуелския президент Николас Мадуро е дарило 500 хил. долара за церемонията по официалното встъпване в длъжност на американския му колега Доналд Тръмп. Информацията се вижда от документи на Комитета по встъпване в длъжност, цитирани от Асошиейтед прес.

Според иформацията, която е предоставена на Федералната избирателна комисия на САЩ, Citgo Petroleum - американското поделение на венецуелската държавна петролна компания, е един от най-големите корпоративни дарители за проявите около церемонията.

Дарението е по-голямо от това на някои американски корпоративни гиганти, сред които Pepsi (250 хил. долара), Wallmart (150 хил. долара) и Verizon (100 хил. долара) и е равно с това на JPMorgan Chase и Exxon, всяка от които е дарила по половин милион долара. Само Bank of America е дарила 1 млн. долара.

Общо набраните средства за празничните прояви около встъпването в длъжност на Тръмп възлизат на рекордните 106,7 млн. долара, сочат данните на властите, цитирани от Ройтерс. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още