IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM закова абсолютен рекорд - произведе своя 500-милионен автомобил

Събитието бе отбелязано в завода на Opel в Рюселхайм

16:48 | 05.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Opel </em></p>

Снимка: Opel

С абсолютен рекорд в автомобилната индустрия се похвали американският концерн General Motors, който през тази седмица произведе своя 500-милионен автомобил.

Юбилейната машина на основаната през 1908 година компания е Opel Zafira. Моделът слезе от поточната линия на завода в Рюселхайм и бе предоставен като подарък на дългогодишен клиент на германската марка.

Едновременно с празненствата в Рюселсхайм американският концерн отбеляза събитието и в производствените си съоръжения в Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Китай.

Американският концерн е основан през 1908 година, а през 1929 закупува марката Opel. GM може да се похвали с богата история, като десетилетия наред бе най-голямата автомобилна компания в света. Създател е на първия в света V8 двигател, на първата автоматична трансмисия, на първите манекени за краш-тестове и на първите въздушни възглавници в серийно произвеждан автомобил, добавят от компанията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още