IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM започва доставките на електрическия пикап Hummer през декември

Американският президент Джо Байдън привлече допълнително вниманието на клиентите към пикапа, след като го тества в базата на реновирания завод Factory Zero

10:26 | 24.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Emily Elconin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Emily Elconin/Bloomberg

Доставките на електрическия пикап GMC Hummer, който ще се предлага на цена от 112 595 долара, ще  започнат през следващия месец, заяви Дънкан Олдред, вицепрезидент на марките Buick and GMC към General Motors Co., цитиран от Automotive News.

Превозното средство ще предлага пробег от над 520 километра с едно зареждане на батерията.

Олдред отказа да посочи колко предварителни резервации са направени и колко броя от пикапа ще бъдат произведени до края на годината. 

„Пускането на Hummer представлява кулминационен момент на това, което правихме през последните две години“, изтъква Олдред по време на пресконференция.

Hummer е първото електрическо превозно средство на General Motors, изградено върху платформата на концерна Ultium. По-евтините версии на пикапа, както и SUV вариантът, се очаква да бъдат пуснати в продажба съответно през 2022 и 2023 г.

Пикапът Hummer получи одобрение на високо ниво миналата седмица, когато президентът на САЩ Джо Байдън посети реновираната фабрика на General Motors край Детройт, Factory Zero, и направи полеви тест на превозното средство, определяйки го като „един адски добър автомобил“.

Олдред посочва, че GMC е обработила седем пъти повече резервации в конкретния ден спрямо обичайните нива и че посещенията на сайта на компанията са нараснали с 230%.

Посещението на Байдън превърна ноември в най-силния месец за General Motors по отношение на резервациите на Hammer, изтъква Олдред. По негова информация концернът е отчел около 125 000 резервации.

Базовата версия на пикапа, известна като Edition 1, която ще се появи на пазара през декември, е класифицирана като тежкотоварен автомобил, като се очаква да победи конкуренцията на пазара в лицето на F-150 Lightning на Ford Motor Co., който ще дебютира следващата пролет, както и Tesla Cybertruck, който се очаква да бъде пуснат в продажба до края на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още