IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google възнамерява да завладее и Китай с автономни коли

Дъщерното дружество Waymo основа подразделение в Шанхай

11:29 | 24.08.18 г.
<p>
	Автомобил Jaguar I-PACE с технология на Waymo. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Автомобил Jaguar I-PACE с технология на Waymo. Снимка: Ройтерс

На фона на разширяващия се и многообещаващ пазар на автономни Waymo е твърдо решена да се възползва от тенденцията. Производителят, който е собственост на Google, основа подразделение в Шанхай в доказателство за  поредния опит на интернет гиганта да си проправи път към пазара в Китай въпреки строгите регулации.

Производителят на автономни коли, който е собственост на Google, основа подразделение в Шанхай. Това демонстрира поредния опит на интернет гиганта да си проправи път към пазара в Китай въпреки строгите регулации. 

Waymo създаде новото дружество Huimo Business Consulting в свободната търговска зона в Шанхай на 22-ри май с начален капитал от 3,5 млн. юана (441 хил. долара), показват данни на Китайската държавна информационна система, цитирани от Bloomberg.

Новото дружество ще предлага бизнес и логистични консултации, както и услуги, свързани с дизайна и тестването на части за самоуправляващи се автомобили. За официален представител на Huimo Business Consulting е назначен Кевин Брадли Восен. В петък ръководството на Waymo съобщи, че e основалo новото подразделение в Китай преди няколко месеца, като вече е осъществило подбор на служителите.

Контролираната от Alphabet Google прави опити да се върне на пазара в Китай, където много от продуктите ѝ са блокирани от регулаторите. През август тя представи стратегията си за стартиране на нова версия на търсачката си в азиатската страна, която да блокира някои сайтове. Тогава изпълнителният директор на технологичния гигант Сундар Пичай обяви, че разработването на проекта е в начален етап.

Какви са другите опити на Google да навлезе в Китай вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още