IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Защо в Норвегия един на всеки три автомобила е електрически?

Скандинавската држава е първа в света по дял на електрически автомобили спрямо всички регистрирани в страната

22:08 | 10.07.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

За първите три месеца на 2015 г. норвежците са регистрирали 8 112 плъг-ин електрически превозни средства, което е увеличение от 40% спрямо 5 775-те регистрирани през същия период на миналата година, коментира Quartz.

Бройката е много по-малка от 15-те хиляди електрически автомобила в САЩ. Спрямо всички регистрирани автомобили обаче Норвегия държи най-големия дял на електрически автомобили в света, водейки сериозно пред останалите страни.

Според консултантската компания IHS Automotive 33,1% от всички регистрирани автомобили за първото тримесечие в Норвегия са плъг-ин електрически превозни средства (които са различни от чистите хибриди). В САЩ тази цифра е едва 0,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 4
kane
преди 8 години
Пред мен стоеше този въпрос преди година и половина и избрах конвенционалната, защото тук има мн малко ползи за закупуване на ел кола.Но не смятам че решението е в толкова много и различни привилегии, а е нужна само една:правителството да изравни цените на ел колите с конвенционалния съответстващ модел, като плати направо на производителя разликата. това да се направи за рамков период и да се види какво ще изберат хората - чистотата или со2 тоискаше ми се пред мен да стои така въпроса, но не бе толкова просто и накрая избрах по-евтиното со2 надявайики се следващата да е 100% ел, но сега вече има и водород
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още