IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hertz се готви за листване на Nasdaq

Компанията определя размера на предлагането на 100 млн. долара, сума, която по всяка вероятност ще се промени

10:11 | 16.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Hertz Global Holdings Inc. – компанията за автомобили под наум, която излезе от процедура по фалит през юни, планира да се листне на Nasdaq, съобщава Bloomberg.

В документ от петък Hertz определя размера на предлагането на 100 млн. долара, сума, която по всяка вероятност ще се промени. Част от акционерите на компанията, които не са посочени в документа за американската Комисия по ценните книжа и борсите, планират да продадат дялове в рамките на предлагането.

Компанията получи тежък удар от пандемията и през 2020 г. трябваше да подаде молба за защита от фалит, от която процедура после излезе, след като Knighthead Capital Management, Certares Opportunities и Apollo Capital Management я купиха в сделка за 6 млрд. долара. Групата притежава 42% от Hertz, показват документите.

Акциите на Hertz, които се търгуват извън борсата, станаха честа тема за разговор на потребители в Reddit.

Компанията, базирана във Флорида, отчете 21 млн. долара печалба при приходи от 3,2 млрд. долара през първата половина на годината. За сравнение през същия период на 2020 г. тя бе на загуба от 1,2 млрд. долара при 2,8 млрд. долара приходи.

Миналата седмица от Hertz обявиха, че Марк Фийлдс, бивш главен изпълнителен директор на Ford Motor Co., поема поста на временен главен изпълнителен директор. Той се присъедини към борда на компанията през юни.

Компанията планира да се търгува на Nasdaq Global Select Market със символа HTZ. Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley са съветници по листването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още