IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hitachi представи технология, която увеличава пробега при електромобилите с 20%

Новата система за директно задвижване чрез вградени в колелата мотори намалява загубите на енергия с 30 на сто

11:39 | 01.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Електрическите превозни средства биха могли да увеличат с около 20% пробега си с новата технология на Hitachi, инсталирана в колелата им, пише Nikkei Asia Review.

Все още не е обявен график за масово производство, но японската компания има за цел да развие системата, обявена в четвъртък, в жизнеспособна задвижваща опция за електрически автомобили. 

Създадена чрез съвместното предприятие Honda Motor Hitachi Astemo, новата система с директно задвижване използва мотори, внедрени във всяко колело, инвертор и спирачка. По-простият задвижващ механизъм намалява загубите на енергия с 30% в сравнение с конвенционалните електрически превозни средства.

По този начин се осигурява и повече място за по-големи батерии, които могат да увеличат пробега. Всяко колело може да се управлява независимо, което позволява функции като по-плавно движение при смяна на лентите.

Електрическите превозни средства с двигатели в колелата обикновено са по-тежки от конвенционалните електрически. Въпреки това Hitachi рекламира новата си система като компактна и лека.

Предходните подобни технологии предлагат по-ниска енергийна плътност и заемат цялото пространство вътре в колелото, за да осигурят достатъчно задвижваща сила, което затруднява използването на спирачките и компонентите при окачването. Необходим е и специален канал за охлаждаща течност, който предотвратява появата на повреди по електрозахранването, когато полупроводниците в инвертора влизат в контакт с охлаждащата течност.

Новата технология на Hitachi използва директно охлаждане, при което високоизолационно охлаждащо масло директно охлажда полупроводниците и се насочва към двигателя за охлаждане на бобините.

Други автомобилни играчи, като Nissan Motor Co., също разработват електрически превозни средства с мотори в колелата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още