IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda и GAC ще строят в Китай завод за електромобили за 469 млн. долара

Планираният капацитет на предприятието е изчислен на 170 хил. автомобила годишно

14:42 | 31.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Съвместното предприятие на японския концерн Honda Motor Co и китайската компания GAC Group ще инвестира 3,27 млрд. юана (469 млн. долара) в изграждането на завод за електрически превозни средства в Китай, съобщава Ройтерс.

Ходът е част от стратегията на двете компании да се впишат в строгите квоти на страната за „зелени“ автомобили. 

Съвместното предприятие ще изгради нов завод с годишен производствен капацитет от 170 хил. електрически превозни средства.

Източник, близък до компанията, споделя, че заводът ще произвежда изцяло електрическият модел на GAC Trumpchi GS4, който ще се предлага в търговските обекти на Honda.

Произведените електромобили ще носят емблемата на GAC като източникът е отказал да даде повече информация по въпроса.

Това е изключително необичайно споразумение, което обаче осигурява бърз и ефективен начин да се отговори на изискванията на Пекин за този тип автомобили, чието производство трябва да достигне 10% от общата автомобилна продукция до 2019 г.

Китайският пазар обаче изпита затруднения тази година със загубата на инерция на световната икономика и разрастващата се търговска война между Вашингтон и Пекин. И именно компаниите, за които страната е един от най-големите пазари, вече се сблъскват с негативните последици.

Продажбите на автомобили в Китай спадат през юли и август, сочат данни на Асоциацията на автомобилните производители в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още