IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda Jazz Hybrid е автомобил на годината в Япония

Модел на компанията печели отличието за 12-и път

14:58 | 11.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Модел на компанията Honda за 12-и път бе избран за „Автомобил на годината в Япония”. С отличието от конкурса този път си тръгна Honda Fit/Jazz Hybrid, което е трето в историята на модела. Конкурсът „Автомобил на годината в Япония” се провежда от 1980 г.

Honda Fit Hybrid разполага с работещ по цикъла на Аткинсън 1,5-литров бензинов двигател, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. Хибридният агрегат е съчетан със 7-степенна роботизирана трансмисия с двойно сцепление. Средният разход на хибридния Fit/Jazz е 2,7 л/100 км.

Още след излизането на модела от Honda обявиха, че интересът към колата е много по-висок от очаквания. Само за месец компанията получи 62 000 поръчки при прогнози за 15 000. През септември и октомври производителят успя да достави на своите клиенти по близо 20 000 бройки от колата, което я класира в първата тройка по популярност в страната заедно с Toyota Aqua и Toyota Prius C.

Още за Honda Jazz вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още