IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda получи награда за иновации в аеронавтиката

Отличието получи Мишимаса Фуджино, президент и главен изпълнителен директор на Honda Aircraft Company

16:16 | 12.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda Aircraft Company</em></p>

Снимка: Honda Aircraft Company

Първият самолет на Honda получи едно от най-високите отличия в аеронавтиката, съобщават от японската компания. Наградата за иновации на Международния съвет за въздухоплавателни науки (ICAS) бе връчена на Мишимаса Фуджино, президент и главен изпълнителен директор на Honda Aircraft Company.

Японецът е отличен от ICAS за пионерския си принос при проектирането и разработването на HondaJet. И по-специално за оптималната конфигурацията "Over-The-Wing" за монтиране на двигателите. Отличието бе връчено по време на 29-ия конгрес на ICAS, който се проведе в Санкт Петербург, Русия.

„За мен е голяма чест да получа тази престижна награда в аеронавтиката. Признанието за приноса на Honda в научните изследвания и развитие от най-уважаваните световни авиокосмически компании и от обществото е от изключително значение за мен", споделя Мишимаса Фуджино.

Новаторската "Over-The-Wing" конфигурацията за монтиране на двигателите води до намаляване на въздушното съпротивление при висока скорост, а от там и до значително редуциране на разхода на гориво. Иновацията се отразява положително също така на вътрешно пространство, посочват японците.

"Иновативният дизайн на самолета помага на HondaJet за постигане на най-висока скорост, най-голям обем в кабината и най-висока горивна ефективност в сравнение с останалите самолети в този клас", допълват от ICAS.

Още за HondaJet вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още