IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda възобнови дейността на заводите си, засегнати от предполагаема кибератака

Личните данни на клиентите на концерна не са засегнати, заяви говорител на Honda

10:42 | 12.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Honda Motor Co възобнови производството си на мотоциклети и автомобили в своите заводи в САЩ и в други страни, след като съоръженията бяха ударени от предполагаема кибератака по-рано тази седмица, съобщава Ройтерс. 

Въпросната атака засегна производствените центрове на компанията по-малко от месец, след като Honda възстанови дейността на заводите за сглобяване на автомобили в Северна Америка. Концернът беше принуден да преустанови своята дейност там заради разпространението на коронавируса, който принуди голяма част от индустрията да затвори врати в края на март.

Говорителят на компанията заяви, че производителят е възобновил производството на превозни средства към четвъртък (11 юни) в основния си завод в американския щат Охайо, който произвежда модели като CR-V и Accord.

„Изглежда, че личните данни на нашите клиенти не са били засегнати“, посочиха от концерна, като отказаха коментар относно въздействието на атаката върху производството.

Други заводи на Honda - за автомобили в Турция и за мотоциклети в Индия и Бразилия, са възстановили дейност към сряда, посочи още говорителят. Някои центрове на компанията за финансови услуги и работа с клиенти в Северна Америка обаче остават затворени.

Предполагаемата атака е втората в глобалната мрежа на Honda, след като вирусът WannaCry принуди компанията да спре производството за един ден в един от своите заводи в Япония през 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още