IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda започва обратно изкупуване на акции след понижение на годишната прогноза

Оперативната печалба на японската автомобилна компания за фискалната година, приключваща през март, ще бъде 690 млрд. йени, вместо 770 млрд. йени

11:44 | 08.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Honda Motor намали годишната си прогноза за печалба, тъй като забавянето в търсенето и предлагането на превозни средства в глобален мащаб причини трудности на японския производител на автомобили, който разкри намеренията си за обратно изкупуване на акции на стойност 100 млрд. йени ( 915 млн. долара).

Оперативната печалба на компанията за фискалната година, приключваща през март, ще бъде 690 млрд. йени, вместо 770 млрд. йени, се казва в съобщение на Honda от петък. Анализаторите прогнозират, че средната целогодишна печалба ще бъде около 748 млрд. йени, съобщават от Bloomberg.

Слабите перспективи на Honda и други по-малки японски автомобилни производители контрастират с резултатите на Toyota Motor, която се придържа към прогнозата си за печалба, благодарение на добрите продажби в САЩ и Япония.

Дори на фона на по-слабото търсене, глобалните автомобилни компании измислят начини да оцелеят в условията на преминаване към електрически превозни средства и технологии за самостоятелно управление. Миналата седмица Honda и Hitachi се споразумяха да обединят четири от своите бизнеси с части за автомобили, за да създадат доставчик на авточасти с почти 17 млрд. долара продажби.

За последното тримесечие, приключило през септември, японският автомобилен производител отчете оперативна печалба от 220 млрд. йени в сравнение със средната оценка на анализаторите за 182 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още