Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Hyundai ще разположи по калифорнийските пътища 30 водородни камиона през 2023 г.

Тежкотоварните превозни средства Xcient използват електричество, получено от водород и предлагат пробег с едно пълно зареждане от около 800 километра

Hyundai ще разположи по калифорнийските пътища 30 водородни камиона през 2023 г.

Снимки: Hyundai

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Co. обяви, че ще пусне по пътищата в Калифорния 30 камиона с водородни горивни клетки Xcient до началото на 2023 г., като това се очертава да бъде най-голямото внедряване на търговски превозни средства с нулеви емисии в САЩ, съобщава The Korea Bizwire. 

Още по темата

Hyundai ще се обедини с публични и частни партньори в пускането на 30 тежкотоварни водородни камиона Xcient за разнос на товари в Северна Калифорния до второто тримесечие на 2023 г., информират от концерна.

Консорциум, ръководен от Центъра за транспорт и околна среда и Hyundai, наскоро получи общо 29 млн. долара от два публично финансирани проекта, насочени към подобряването на качеството на въздуха. Консорциумът също така планира да създаде зарядна станция за водородни превозни средства в Калифорния, която да поддържа до 50 камиона със средно зареждане от по 30 килограма.

Камионът ще предлага пробег с едно пълно зареждане от около 800 километра, посочват от Hyundai.

За да разшири още повече присъствието си на най-големия пазар на търговски превозни средства в света, Hyundai заяви, че води преговори с множество логистични и търговски компании за разполагането на камиони Xcient в техните автопаркове в САЩ.

Hyundai промотира своите търговски превозни средства с горивни клетки, които генерират електричество чрез водород и отделят само вода, като чиста алтернатива на дизеловите камиони.

От юли 2020 г. автомобилният производител е доставил 46 камиона Xcient до Швейцария като планира да пусне в продажба 1600 камиона с горивни клетки в Европа до 2025 г.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мъск: Кризата с чиповете може да бъде решена още през 2022 г.