Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Hyundai участва в проект на летище за въздушни таксита във Великобритания

Компанията си партнира с Urban-Air Port в разработването на площадка за излитане и кацане на летящи автомобили в Ковънтри

Hyundai участва в проект на летище за въздушни таксита във Великобритания

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският автомобилен концерн Hyundai ще си партнира с британския стартъп Urban-Air Port за изграждането на инфраструктура за градски въздушни таксита, съобщава Automotive News Europe.

Проектът, базиран в Ковънтри, централна Англия, ще демонстрира възможностите на въздушния градски транспорт, докато редица технологични компании по света се състезават да се наложат на развиващия се пазар за технологии, свързани с въздушния транспорт в населени места. 

Още по темата

От ноември посетителите на проекта в Ковънтри ще могат да видят как изглежда площадката за излитане и кацане на летящите автомобили и ще могат да наблюдават полети на пътници с безпилотни въздушни превозни средства, които ще могат да се издигат и да кацат вертикално.

Urban-Air Port успява да спечели 1,2 млн. паунда финансиране от правителствена програма, насочена към разработване на полети с нулеви емисии на парникови газове и въздушни превозни средства от ново поколение. Със средствата стартъпът ще изгради временната инфраструктура в Ковънтри.

"С подкрепата на правителството на Великобритания и на Hyundai ще реализираме първото напълно функциониращо летище в света", споделя основателят и главен изпълнителен председател на Urban Air-Port Рики Санду.

Според него липсата на достатъчно развита инфраструктура все още спъва по-бързото развитие на технологиите на въздушния градски транспорт.

„Не можете да слезете от влака или да се качите на него, освен ако не стигнете до гарата, така че поддържащата наземна инфраструктура е изключително критична“, изтъква той.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Автомобилен салон на ГАЗ бе открит в София