IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai: Увлечението на BMW и Mercedes към технологиите е безсмислено

Според топ мениджър многото технологии в луксозния сегмент са само маркетинг и повод за шум в медиите

16:01 | 21.09.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В корейската компания Hyundai считат увлечението на германските премиум марки BMW и Mercedes-Benz по съвременните електронни системи за „глупаво”. Това обяви Алберт Бирман, бивш директор на BMW M, който сега оглавява спортното подразделение на корейския производител. 

„Ние нямаме пневматично окачване, активни стабилизатори или камери, „усещащи” пътя. Всичко това са глупости. Ние разполагаме със здрава платформа, тонове яка стомана (нищо че колите ни са по-тежки от тези на конкуренцията) и регулируеми амортисьори. Това е всичко, от което се нуждаем, за да направим добър автомобил”, обясни Бирман.

Според топ мениджъра многото технологии в луксозния сегмент са маркетинг и повод за шум в медиите. Бирман е категоричен, че повечето от тях са ненадеждни, лесно се чупят и създават огромни проблеми на купувачите.

В Hyundai са на мнение, че вместо върху електрониката производителите трябва да се съсредоточат върху прости, но надеждни технологии. Бирман посочва, че преди да стигнат до серийно производство, автомобилите на марката му изминават близо 50 000 км на различни тестови трасета - нещо, което никой друг производител, с изключение на Ferrari и Porsche, не прави. 

В средата на септември Hyundai разкри новия си луксозен модел Genesis G70, който трябва да конкурира 3 серия на BMW, C класа на Mercedes и Audi A4.

Повече автомобилни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 6 години
Карал съм БМВ, Мерцедес и Хюндай.Имат още много да учат корейците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
mehudi
преди 6 години
имах 4 години hyundai santa fe и това е един от най-комфортните ауто, които съм ползвал. за съжаление като му мине гаранцията от 5 г почваш да караш и да плачеш от сумите, които плащаш за ремонт. и второ - сегашните цени на ново santa fe литнаха в небесата, просто не си заслужава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
2
rate up comment 21 rate down comment 0
markov
преди 6 години
Моят автомобил също е натъпкан с електроника и всякакви системи , но честно казано едва ли ползвам и 50 % от тях.....същото е като смарт фона, някои функции никога просто не ти трябват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 11
bgMan
преди 6 години
Как ще е безмислено?Точно BMW и Mercedes имат клиенти, който са щастливи, че ги ползват като дойни крави.Когато Hyundai успява да продава автомобили на цените на BMW и Mercedes поне 10 години и при това клиентите й да са също толкова щастливи, тогава да се обаждат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още