IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Great Wall създава марка електромобили

Първият модел от бранда Ora ще разполага със 160 к.с.

20:07 | 19.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимки: CarNewsChina</p>

Снимки: CarNewsChina

Един от най-големите китайски производители на автомобили – концернът Great Wall, е създал напълно нова марка електромобили. Първият неин модел е предназначен за масовия пазар и не претендира за премиум-сегмента, предава Automedia.bg.

Новият бранд на Great Wall ще се казва Ora, като официалната му премиера ще състои по време на автосалона в Пекин през април. Там ще бъде показан и първият модел - Ora iQ5, съобщава изданието CarNewsChina, което публикува снимки на електромобила и информация за него.

Машината изглежда като напълно готова за серийно производство. Ora iQ5 представлява лифтбек с повишена проходимост, чието междуосие е 2615 мм и така той се намества в европейския C-сегмент. Дължината на електромобила е 4445 мм, широчината – 1735 мм, а височината – 1567 мм. Дори с тежките акумулатори машината тежи само 1395 кг.

Силовият агрегат на колата се състои от един електрически двигател с мощност 160 к.с. Той позволява развиване на максимална скорост от 150 км/ч, като тя е ограничена по електронен път. Засега липсва информация за пробега на автомобила.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още