IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Hertz страда от кампаниите по изтеглянето на автомобили от пазара

От началото на годината от пазара в САЩ след различни открити дефекти са изтеглени 44 млн. автомобила

22:22 | 20.08.14 г. 1
И Hertz страда от кампаниите по изтеглянето на автомобили от пазара

Компанията за отдаване на автомобили под наем Hertz прогнозира по-слаби финансови резултати за тази година, съобщи Bloomberg. Сред посочените причини са изтеглянето на автомобили заради открити дефекти, от което всъщност страда цялата автомобилна индустрия в САЩ.

По данни на Агенцията по безопасност на транспорта от началото на тази година автомобилните компании са изтеглили от пазара 44 млн. автомобила след открити различни технически дефекти. Своеобразен лидер в това отношение е GM, който през тази година има 25 млн. изтеглени автомобила досега.

Hertz отбелязва и по-високите от очакваното оперативни разходи, както и свитото търсене на автомобили под наем като причина за разминаването с първоначалните финансови прогнози.

Компанията не е инсталирала и компютърната система, която да позволи интегрирането на Dollar Thrifty Automotive Group, закупена още през 2012 година.

Признанията на компанията предизвикаха отлив на интереса към акциите й. В ранните следобедни часове акциите на компанията се търгуваха за 28,80 долара за брой или спад от почти 9 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 9 години
И от колко на колко са свили прогнозата? нищо не става ясно от тази статия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още