IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И в Mitsubishi вярват в достъпните коли на ток

Решаващ ще е спадът на цените на батериите

16:11 | 16.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Mitsubishi се размина със сериозната криза, след като Renault-Nissan стана основен акционер в закъсалата японска компания, а анализаторите отбелязват, че освен финансова стабилност фирмата получава и много нови технологии, пише Automedia.bg.

Сега президентът и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Electric Масаки Сакуяма обясни, че ръководената от него компания е готова за задаващата се революция на електромобилите и прогнозира интересно движение на цените им. 

„Основният фактор за промяна в цената на електромобилите са батериите", заяви Сакуяма, а батериите поевтиняват изключително бързо, така че в близко бъдеще цените на електромобилите ще могат да се сравняват с тези на конвенционалните автомобили, дори ще са и по-евтини от тях. 
 
„Защото един ден ще е по-евтино да се произвеждат батерии за електромобили, отколкото двигатели за бензинови или дизелови коли. Но това няма да се случи съвсем скоро.” 
 
Сакуяма също така уточни, че Mitsubishi Electric вече не е пряко свързана с Mitsubishi Motors, която е под прекия контрол на Nissan, но пък компанията остава основен доставчик за автомобилното производство на Mitsubishi, като това ще важи и за електромобилите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още