IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японците ще използват летящи коли през 2020 г.

Те ще се използват при ликвидирането на последствията от стихийни бедствия

16:17 | 01.07.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството на Япония предвижда към 2020 година в страната да започне практическото използване на летящи автомобили, съобщава най-големият местен вестник "Йомиури", цитиран от агенция ТАСС.

Отбелязва се, че в рамките на реализацията на тази програма през тази година ще бъде създаден специален съвет, който ще се заеме с разработката на съответната правна и техническа база.

Предполага се, че летящите автомобили ще се използват при ликвидирането на последствията от стихийни бедствия. Японското правителство усилено подготвя прилагането на практика на тази идея на фона на активното развитие на подобни технологии зад граница.

По-рано беше съобщено, че в Япония се води активна разработка на пълномащабен прототип на летящ автомобил. С проекта се е ангажирала компанията "Картивейтър" с участието на автомобилостроителите от "Тойота ", електротехническата "НЕК" и други големи корпорации.

По замисъла на конструкторите колата трябва да може да се издига на височина 10 метра и да лети със скорост 100 км/ч. Разработваното летателно транспортно средство ще бъде електромобил и няма да използва гориво.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 5 години
Предполага се, че летящите автомобили ще се използват при ликвидирането на последствията от стихийни бедствия. ----КАК ? и що същото не може да го свърши хеликоптер ? .. абослюни глупости за балъци, както е казал колегата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
Амнести
преди 5 години
Глупости за балъци. Един вестник го написал и айде всички да повярват. Не знам що всички в България като чуят за Япония и си представят държава едва ли не от космоса. Пълни глупости. Имат новаторски решения които са въвели, но те засягат главно сфери от които се печели много. В доста неща са назад от нас.Преди два дена от магазин за 100 йени си купих чисто нова аудио касета, не за друго ами ей така от носталгия щото в Европа такова нещо не може да се намери, а жълтите още ги ползват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
Ivan N.
преди 5 години
Аз едвам оправих съединителя на Ситроена(2005г.), тия във въздуха полетяха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още